Najčešće postavljana pitanja

Da li raniji učesnici mogu da učestvuju na takmičenju Aliante 2015? 
Da, svakako. Čak i raniji pobjednici mogu učestvovati. Nema ograničenja.

Da li se može prijaviti samo jedan tim iz jedne škole? 
Ne. Neograničen broj ekipa se može registrovati iz jedne škole, sve dok se “Pravila takmičenja” poštuju.

Da li mogu da promjenim člana ekipe nakon isteka registracionog roka?
Ne, ne možeš. Ne možes promjeniti člana tima ni u toku registracionog perioda. Za sve dodatne informacije potrebno je da kontaktirate koordinatora projekta (na engleskom jeziku) na adresi aliante@jagello.org. Nakon registracionog perioda, nikakve promjene nijesu dozvoljene.

Da li mi je potreban pasoš da bih se registrovao?
Ne. Međutim, svi finalisti moraju imati ispravna putnička dokumenta, kako bi mogli putovati u zemlju koja bude domaćin finalnog međunarodnog takmičenja. Takođe,  pobjednici moraju imati ispravna dokumenta, kako bi mogli putovati na pobjedničko putovanje.

Ako su timovi sastavljeni od srednjoškolaca iz različitih škola, da li oni mogu da se registruju?
Da, naravno. Međutim, članovi tima, kao i njihove zamjene, moraju se pridržavati pravila takmičenja (Competition Rules).

Nijesam dobio e-mail poruku sa timskim brojem i pasvordom nakon registracije, u čemu je problem?
Najčešći razlog zbog kojeg dolazi do ovakvih problema jeste pogrešno unijeta e-mail adresa u registracionom formularu, tako da je neophodno nekoliko puta provjeriti unesene podatke. Grešku treba prijaviti koordinatoru projekta (na engleskom jeziku) na aliante@jagello.org.

Imam problema sa registracijom. Šta da uradim?
Obratite se koordinatoru projekta (na engleskom) na aliante@jagello.org.

Trenutno živim u Republici Češkoj, međutim moje državljanstvo je vijetnamsko. Da li mogu da se registrujem za takmičenje?
Naravno, i “stranci” mogu biti dio takmičenja, ukoliko imaju trenutno prebivalište u jednoj od država koje učestvuje u Aliante projektu i koje se kao dio projekta  pridržavaju pravila takmičenja.